DE ADVIESWINKEL henk reedijk b.v.

Henk Reedijk

Henk Reedijk, oprichter/directeur:

Eind 1977 ben ik gestart met DE ADVIESWINKEL henk reedijk b.v. Binnen dit bedrijf, dat zich bezighoudt met dienstverlening op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioenen, belastingen en bankzaken, zijn er diverse aanzetten geweest om het eigendom over te dragen aan het personeel.

Door allerlei oorzaken is het daar nooit van gekomen. Wel is er binnen het team altijd een open structuur geweest in de besluitvorming.

Hoewel ik graag nog jaren wil doorwerken, vond ik het tegenover mijn collega’s in het team, mijn klanten en familie goed om een beslissing te nemen voor de toekomst. ODIN ESTAFETTE is onze grootste klant en zodoende was ik al lang op de hoogte van Stichting Sleipnir. Na overleg met het team is in 2014 besloten de aandelen van het bedrijf over te dragen aan de Stichting Sleipnir.

Deze stap heeft twee goede kanten:

Ten eerste betekent het, dat door de samenwerking en verbondenheid van de aangesloten bedrijven het geheel veel eerlijker en sterker is dan de afzonderlijke bedrijven. Dat is ook erg belangrijk omdat ik van mening ben dat werknemers zich in onze bedrijven veiliger en meer betrokken voelen. Ze zijn niet meer afhankelijk van de grillen van een privé-eigenaar van het kapitaal. Door de neutralisatie van het kapitaal is het bedrijf eigenlijk hun eigen bedrijf geworden.

Ten tweede bood het mij ook een praktische oplossing voor een aantal wensen die ik wilde realiseren.

• Het opvolgingsprobleem is direct opgelost
  • Het karakter van DE ADVIESWINKEL blijft in de toekomst behouden
  • Er wordt continuïteit geboden aan klanten en personeel.

Met andere woorden, DE ADVIESWINKEL kan zich blijven ontwikkelen, onafhankelijk van een eigenaar, en zich richten op het welzijn van alle betrokkenen van alle aangesloten bedrijven.

Ons kantoor met 33 zonnepanelen en energiezuinige verlichting

Sinds de aansluiting op 4 december 2014 is mijn werk eigenlijk veel leuker geworden. Ik heb mijn werk altijd heel graag gedaan, maar nu gaat het niet meer alleen om een bedrijf met tien collega’s, dat z’n best doet zich binnen de sterk veranderende financiële wereld staande te houden, maar gaat het ook om een groter inhoudelijk doel: om met de aangesloten bedrijven te laten zien dat het anders, positiever kan dan binnen alleen op winst gerichte bedrijven.

In de financiële wereld, die in het algemeen zeer conservatief is, is dit een verademing.

Nu de eerste stap tot aansluiting is gezet, gaan we kijken op welke manier we DE ADVIESWINKEL nog meer in de geest van de doelstellingen van Stichting Sleipnir kunnen laten werken. Er is nog werk aan de winkel!